A szem a lélek tükre...De mi a lélek szeme?

Leírom néha

Leírom néha

Macskafogó rulez!!!

2008. március 14. - cincinnatusz

A Macskafogóban, mikor Lusta Dick felszáll a repülőre a kettős küldetés jegyében, a híradós azt mondja: "Jó utat, Dick! Cave Felines!". Kismilliószor láttam, abszolút kedvencem a Macskafogó és már a szövegét is kivülről fújtam, mikor Adrival néztük egyszer, - ő nemzetközileg is a legnagyobb rajongó- és megkérdezte, h "Amúgy tudod, h mit jelent, h Cave Felines!"? Foggggalmam sem volt. Elmondta, h van egy régi latin mondás: Cave Canem!, ami azt jelenti: Óvakodj a kutyáktól! Portákra vagy kőfalakra írt feliratot volt: „Harapós kutya!” vagy „Vigyázz, a kutya harap!” vagy „Figyelem! Kutyával őrzött terület!” értelemben használták, de állítólag a rómaiak a kutyákat használták fel a harcokhoz az üzenetek továbbítására. Megetettek a kutyával egy fémdarabot, mely az üzenetet tartalmazta, majd kénytelenek voltak a kutyát megölni, hogy az üzenetet kiszabadíthassák. Á, szegények... a Macskafogó legalább csak átalakította a macskákat, nem pedig kinyírta.
A Cave Felines! pedig természetesen azt jelenti, h "Óvakodj a macskáktól!"

anyci...ááá...:):)

Á, ez év vicceNagy mosoly... Hihhhhetetlen, h mennyit röhögtem rajta és ha eszembe jut még most is nehéz kigyógyulnom a vihogásból.
Két ismerősöm vmi szerelmetes évfordulót ünnepelt és megkértek, h adjam már át nekik az egyik szóbát, a hétvégén szülőmentes házunkban szombat estére, h kettesben lehessenek. Sírós, rózsás, lágy zenés, romantikázósok, úgyh telepakilták az egész szobát teamécsesekkel. Legalább 100 db ontotta a fényt a szobában (már mindegy lett volna, ha villanyt kapcsolnak amúgyNagy mosoly). Mikor indultak haza, mondtam nekik, h majd én kidobálom őket, nem gáz, de persze teljesen elfelejtettem és hát anya szobája volt igazából az, amit elfoglaltak. Anya híres a végtelen nyugalmáról meg az odaadásáról; nem egy olyan "Ki aludt az ágyacskában?" felháborodós, aki félti a sajátját másoktól, neki természetes, h megosztja, amilje van. Bementem hozzá este egy puszit adni. Már az ágyban feküdt. Odabújtam, ő megölelt és egy fél perc csend után azt mondja nekem:
- Kislányom, ki aludt a szobámban a hétvégén?
- Ööö...Miért?
- Mi ez a sok gyertya? Úgy érzem magam, mint egy krematóriumban.....
Nagy mosolyNagy mosoly


mission impossible


Júlcsi végzetes hibát vétett...
Nálunk hagyta az egyik felsőjét pár hónapja és ráadásul a felső emeleten, ami köztudottan Mazsi (a vadászgörényem) felségterülete. Bármi, ami kisebb 1m-szer 1 m-nél, lehetetlen megtalálni azóta, amióta Mazsi a saját szájíze szerint átrendezte. Pl. bármi, ami befért, az már rég a szekrény mögött van a bugyitól, a kávésbögén keresztül a fogkeféig. Az akcióhoz azonban minden előrejelzés és kétely ellenére Júlcsi görcsösen ragaszkodott:

JÚLCSI:
Bagoly hívja Solymot...ha meg van a cucc csipogj! Az éj leple alatt is akár... Vetted? Vége...
ÉN:
Sólyom hívja Baglyot...vétel... Sólyomnak jó szaglása van a hallás látására. Az egy darab női kiegészítőt felkutatja, személyi sérülésének kockázata mellett, élete árán is megvédi és biztonságba helyezi következő utasításig. Az akció sikerességét csak Bagoly, Sólyomba vetett maradéktalan hite biztosíthatja.
Jelentés vége...

A felső nem lett meg  ...


(Az életem nője, az pont olyan, mint te...)

süti beállítások módosítása