A szem a lélek tükre...De mi a lélek szeme?

Leírom néha

Leírom néha

bukott angyalok

2009. április 18. - cincinnatusz

Egyszer a mennyben két angyal egymásba szeretett. Szerelmüket a szárnyukba rejtették el, hogy ott találjon titkos szabadságra és mikor senki sem látta összefonódva táncoltak az égen. Folyékony bűn lüketett az ereikben angyalvér helyett. A szenvedélyes vágytól vezetve egy felhőbe bújtak szerelmeskedni. De Isten egyszer észrevette. Túláradó kegyelmes szíve nem engedte ugyan a pusztítást, de büntetésül letörte a szárnyukat és a földre kárhoztatta őket.

 

Aznap hajnalban fájdalmasan hullott  a hó egy kis felhőből, nagy pelyhekben a városra.

 

Te emlékszel még, hogy milyen volt szerelmes szárnyakkal repülni? Én sem. Pedig te voltál az egyik és én a másik.

 

Júlcsi blogjában találtam

"A legigazságtalanabb dolog az életben az, ahogyan végződik. Úgy értem, az élet kemény. Rengeteg idődet felemészti. És mit kapsz az egész végén? Halált. Ez a jutalom? Szerintem az élet körforgása visszafelé megy. Először kellene meghalnod, hogy túl legyél rajta. Aztán elmész egy öregotthonba. Kirúgnak, mert túl egészséges vagy, megkapod a nyugdíjad és amikor elkezdesz dolgozni, első napodon egy aranyórát kapsz ba. 40 éven át dolgozol, amíg elég fiatal nem leszel,hogy élvezd a visszavonulásod. Alkoholizálsz, bulizol és felkészülsz a középiskolára. Általános iskolába mész, gyerekké válsz, játszol, semmi felelősséged, csecsemő leszel, visszamész, az utolsó 9 hónapodat lebegéssel töltöd olyan luxuskörülmények között, mint a központi fűtés, gyógyfürdő vagy szobaszervíz, és végül orgazmusként végzed! Amen"

 


JÚLCSItól kaptam a leggyönyörűségesebb ajándékot, amit ember embertől kaphat...!! {a szívem csordúltig megtelt veled...}

 

Az életem nője...

 

 

Pillanatok,érzések. Magától érthetődő fizikai tünetek a tavasz miatt. Az igaz barátom és a lényem odanyomódva egy padra,a virágillat,és egy újvilág gyűrűjében. Egy nagy zöld,fényes, illatos, ragyogó lélegző körszőnyeg közepén vibrálunk együtt. Csak nézem a leomló hosszú fekete haját, apró kezeit ahogy magyaráz és semmi nem jut eszembe csak az a szó,hogy hála. Annyiszor próbáltam a nagy érzéseket kifejezően szavakbaönteni, de az igazán nagy dolgokat amiket mélyen belül élünk meg olyan lehetetlen leírni. Valószínüleg a fontos apróságok miatt,amik lényegesek a megfogalmazáshoz, de annyi van belőlük,annyi kicsiny csodára van ragaszva a fontos cetli..h lehetetlen. Az ahogy az elszakadt szavaimat, a gyűrött, széttépett gondolataimat összeragasztja,kisímítja és egyszerűre világosra lefordítja,káprázatos. Ahogy velem együtt rezeg és mégis egyedien amilyen ő maga,és nem amilyen én, de mégis ugyanaz. Az ahogy a hangjával bánik, az ahogy közöl,ahogy összekapcsolja magát velem és ahogy szeret,gyakran olyanok mint azok az angyalok a történetekben, akik az eltévedt, szétzilált, örlődő, sirdogáló szereplő ablakán beszállnak, leülnek az ágyszélére, és a felhúzott térdeibe kapaszkodó embert a totális szilárdságba,megnyugvásba simogatják,és olyan szavakat kennek a paplanjába ami a találkozás alatt észrevétlenül a húsba szívódik örök szépségnyomokat hagyva.
Amikor két ember úgy szereti egymást,hogy minden minden határ eltűnik, és nincs lehetetlen és ez egy évtized után is el nem tompuló, az a valódi boldogság, az az élet egyik nagy nagy beteljesült célja. A szikla ami gyengéden de megmozdíthatatlanul az égig kiágaskodik az életed közepéből, és minden tetted amit elindítassz, az utolsó hétköznapi cselekedeted is csak úgy intézheted, hogy így vagy úgy de hozzáér, vagy átmászod, vagy átnyúlsz,vagy rajta intézed..De mindig vele,mindig együtt. A tudattal,a látvánnyal az érzéssael, hogy ott van. Hogy az életed kellős közepéből kimagasló gyönyörű hegy alatt egyből a szíved van, a felett, vagy abból nőtt ki.. Ezzel a tudattal, érzéssel, látvánnyal és a hegyem biztonságával élni az amit az Isten mindenkinek megad ha képes úgy szeretni, hogy egy másik ember szívével együtt egy égig érő hegyet nővesszen az élete közepébe, ami megszépíti az egész világot. Ez az én Nórim!

 

Tóth Júlcsi

 

süti beállítások módosítása